AP NEWS
Related topics

Quiz time: How well do you know the Masters?

April 4, 2015

AUGUSTA, Georgia (AP) — How well do you know the Masters? Try this quiz:

FRONT NINE (3 points each)

1. What previously was located on the land that is now Augusta National Golf Club?

a.) Church of the Most Holy Trinity

b.) YWCA

c.) Fruitland Nurseries

___

2. Who won the first Masters?

a.) Bobby Jones

b.) Horton Smith

c.) Gene Sarazen

___

3. Who has won the most Masters?

a.) Tiger Woods

b.) Jack Nicklaus

c.) Arnold Palmer

___

4. Name the first foreign-born player to win the Masters.

a.) Seve Ballesteros

b.) Herman Keiser

c.) Gary Player

___

5. Who was the only player to complete the career Grand Slam at the Masters?

a.) Gene Sarazen

b.) Ben Hogan

c.) Gary Player

___

6. Name the player who finished runner-up the most times without ever winning.

a.) Greg Norman

b.) Tom Weiskopf

c.) Ken Venturi

___

7. Who won the first sudden-death playoff at the Masters?

a.) Nick Faldo

b.) Fuzzy Zoeller

c.) Larry Mize

___

8. This player set a Masters record by coming from eight shots behind in the final round to win. Name him.

a.) Jimmy Demaret

b.) Jack Nicklaus

c.) Jack Burke Jr.

___

9. What did Tiger Woods shoot on the opening nine holes of the Masters in 1997 when he set the scoring record of 270?

a.) 40

b.) 30

c.) 36

___

BACK NINE (5 points each)

10. Name the last player to win the Masters wire-to-wire with no ties.

a.) Trevor Immelman

b.) Seve Ballesteros

c.) Raymond Floyd

___

11. Who is the only Masters champion to birdie his last four holes?

a.) Mark O’Meara

b.) Charl Schwartzel

c.) Tom Watson

___

12. Who has played in the most Masters?

a.) Gary Player

b.) Arnold Palmer

c.) Doug Ford

___

13. Who set the Masters record with 11 birdies in one round?

a.) Tiger Woods

b.) David Toms

c.) Anthony Kim

___

14. Which of these former British Open champions has never broken par in any round at the Masters?

a.) John Daly

b.) Bobby Jones

c.) Ben Curtis

___

15. Which multiple winner of the Masters has never had the lead going into the final round?

a.) Arnold Palmer

b.) Phil Mickelson

c.) Nick Faldo

___

16. Who is the only Masters champion to start the final round outside the top 10?

a.) Jack Nicklaus

b.) Art Wall

c.) Ben Hogan

___

17. Tiger Woods won the 1997 Masters by a record 12 shots. Name the runner-up.

a.) Paul Stankowski

b.) Costantino Rocca

c.) Colin Montgomerie

___

18. Who had the lowest final round to win the Masters?

a.) Gary Player

b.) Jack Nicklaus

c.) Angel Cabrera

___

BONUS (10 points)

19. Who holds the record for most consecutive rounds in the 60s at the Masters?

a.) Seve Ballesteros

b.) Greg Norman

c.) Nick Faldo

___

ANSWERS:

1. c

2. b

3. b

4. a

5. a

6. b

7. b

8. c

9. a

10. c

11. b

12. a

13. c

14. b

15. c

16. b

17. b

18. a

19. b

___

SCORING:

72 or higher: Master of your domain

64-71: Green jacket

56-63: Sterling silver salver

40-55: Made the cut

39 or lower: Thanks for coming.

AP RADIO
Update hourly